Cégünk 3 évtizede, 1988-tól áll az Önök szolgálatára.

Autóüveg beszerelés

Azonnali szélvédőcsere raktárban lévő üveg esetén, vagy rövid határidőn belül (másnapra)!

Amennyiben rendelkezik Casco biztosítással, sérült szélvédőjét akár az önrész megfizetése nélkül, ingyen kicseréljük. Önnek nem kell fizetnie semmit, cégünk a Biztosítóval rendezi a szélvédőcsere költségeit.

Azonnali, helyszíni Casco-s kárfelvétel üvegkárok esetén. További információk a Casco üvegkár rendezés oldalon.

Folyamatos akció: Casco biztosítással rendelkező ügyfeleink részére klíma tisztítást adunk ajándékba!

Szélvédők beszerelése, nem árt, ha tudja:

Mint sok más alkatrész a gépjárművön a szélvédő üvegeknek is kibővült a funkciója. A ragasztó, tömető technológiával az autóüveg közvetlenül a karosszéria, keretbe ragaszthatják. A közvetlenül ragasztott autóüveg szerves alkotó részévé válik a karosszériának, és hozzájárul a konstrukció merevségéhez, ezzel lehetővé téve, hogy a gépkocsi könnyebb, gazdaságosabb, biztonságosabb és külalakra szebb legyen. Azonos terhelés mellett az utastér sokkal kisebb mértékben csavarodik el, mint a be nem ragasztott autóüvegek esetén, jobb az úttartás, kisebb a belső zaj.

Mivel az autóüveg szerkezeti elemmé vált, olyan rögzítést kellett találni, mely a keletkező erőket megfelelően átadja, de a karosszéria és a különböző alkatrészek merevsége és hőtágulása miatt az autóüveg nem károsodik. Ezek a látszólag ellentétes szempontok rugalmas ragasztás alkalmazása révén oldódnak fel. A szélvédő és minden autóüveg beragasztása igen fontos biztonsági tényező, hiszen a legtöbb utas oldali légzsák ütközés esetén, vagy boruláskor a szélvédőnek támaszkodik. Megkülönböztetünk technológiai szempontból kétféle szélvédőt, az úgynevezett gumis illetve ragasztott autóüvegeket. Az egyik típusú gumis szélvédő a behúzós, melyet előbb az üvegre helyezünk fel, és egy behúzó madzag segítségével áthúzzuk a karosszéria erre kialakított peremén. Ez az úgynevezett Z profilos gumikeret. A másik típus a ragasztott autóüveg. Ebben az esetben először a régi autóüveg eltávolítása történik meg, mely lehetséges kézi kivágóval, drótos kivágással, illetve gépi kivágóval. A kivágás a régi ragasztó elvágását jelenti, amely az autóüveget a karosszériához rögzíti. Ezután a karosszéria letisztítása következik, a ragasztóanyag maradékok eltávolítása a karosszéria peremről. Ezután tisztítószerrel történő megtisztítása a peremnek és az üvegnek is. Száradás után a primerek felhordása, körbefutó díszkeret esetén annak a szélvédőre történő felrakása. Ragasztóanyag felhordása körben az üvegre, vagy a karosszériára. Varratmagasság kb. 8-10 mm.

Szélvédő beszerelés az üveglap besüllyesztése szívókorongos üvegfogóval, középre a karosszériába. Majd erős felhúzása, míg a díszkeret nem érinti a karosszériát. Ezután az üveg kívülről történő ragasztószalaggal való rögzítése, illetve ékelése következik. Ezek a száradás alatt a karosszérián maradnak. Végül a burkolatok visszaszerelése történik. A száradási idő a ragasztó és a hőmérséklet függvénye. Kb.: 1-4 óra.

Hívjon!

003646367357

0036309367357